Sümen Takımı Nedir? Hangi Malzemelerden Oluşur, Sümen Takımı Fiyatları

Sümen Takımı Nedir? Hangi Malzemelerden Oluşur, Sümen Takımı Fiyatları

Sümen Takımı

Fransızca kökenli bir kelime olan sümen, ofislerde kullanılan masa üstü araçların bir arada bulunduğu takımlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Ofis içerisinde önemli bir prestij ve imaj yaratmaya yarayan sümen takımı özellikle yönetici odalarında görmeye alışık olduğumuz önemli bir ofis aksesuarıdır. Ofis malzemelerinin ve mobilyalarının bir tamamlayıcısı olan sümen takımı aynı zamanda ofis dizaynının ayrılmaz bir parçasıdır denilebilir. 

Sümen Takımı Nedir?

Sümen; ofislerde çalışma masası üzerinde olan ve üzerinde yazı yazmak ya da arasına evrak koymaya yarayan, üzeri deri kaplama olan bir masa üstü aksesuarıdır. Ofis masasında bir ciddiyet ve prestij yaratan sümen takımı ise masa üstünde bulunan aksesuarların bir arada ve uyumlu bir şekilde bulunmasını sağlamaktadır. Masanın daha gösterişli ve daha düzenli görünmesini sağlayan sümen takımları deri, ahşap, lüks, VIP gibi birçok modele ve tasarıma sahiptir. Farklı renklere ve tasarımlara sahip olan sümen takımları gerçek deri ya da suni deri kullanılarak el işçiliği ile üretilmektedir.    

Sümen Takımlarının İşlevi Nedir?

Üzerinde yazı yazılabilen deri altlık anlamına gelen sümen, bu anlamdan yola çıkılarak üretilen bir ofis malzemesidir. İçerisinde ofis masasında ihtiyaç duyulabilecek tüm malzemelerin yer aldığı sümen takımları aynı zamanda ofis ortamında ciddi ve prestijli bir hava yaratmaktadır. İşlevsel olarak üzerinde yazı yazılabilen, notlar tutulabilen, evrakların saklanmasını sağlayan sümen takımları ayrıca dekoratif olarak bir ofisin havasını ve izlenimini de muazzam bir şekilde etkilemektedir. Yapılan işin ve makamın ciddiyetini, kariyerini ve prestijini ifade etmenin en önemli aksesuarlarından birisini oluşturmaktadır.

Sümen Takımları Hangi Malzemelerden Oluşur?

Sümen takımları içerisinde yer alan aksesuarların hepsi bir ofis masasında kullanılabilecek ve ihtiyaç duyulabilecek her şeyi kapsamaktadır. Bu malzemelerin bir takım halinde alınması masa üstü görselinin bütünlüğünü ve malzemelerin birbiri ile uyumlu olmasını sağlamaktadır. Sümen takımları içerisinde yer alan malzemeler ise; takımın ana parçası olan, deri ya da ahşaptan yapılan yazı yazma altlığı, dolma kalem, tükenmez kalem, fihrist, bloknot kutusu, zarf açacağı, bardakaltlığı ve takvim gibi yan malzemelerdir. Tercih edeceğiniz sümen takımı seçeneğine göre bu içeriklere özel kupa ya da farklı aksesuarlar da eklenebilmektedir.           

Sümen Takımının Kullanım Alanları

Her ne kadar sümen takımları müdür, müdür yardımcısı, şef gibi büyük mevkili yöneticilerin kullanmış oldukları masa üstü aksesuarı olarak görülse de kullanım alanı aslında oldukça yaygındır. Şirket çalışanları, avukatlar, doktorlar, hatta küçük esnafların masalarında bile sümen kullanımı yaygındır. Dolayısıyla, faturaların ya da önemli küçük notların saklanmasını sağlayan, masa üstü gereçlerini bir arada tutan sümen takımları en üst yöneticilerden küçük esnaf masalarına kadar birçok alanda önemli bir masa düzenleyicisi ve kolaylaştırıcısı olarak kullanılabilmektedir.

Sümen takımlarının bu kadar yaygın kullanılmasının nedenlerinin başında takımın yaratmış olduğu psikolojik bir yön de bulunmaktadır. Kullanım olarak bir çalışma masasında bulunması gereken tüm malzemeleri düzenleyen sümen takımları ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin elinizin altında olmasını sağlamaktadır. Bunun dışında ise hem çalışanın kendisi için hem de dışarıdan gelenler için psikolojik bir etki yaratmaktadır. Bu psikolojik etki ciddiyettir. Çalışanın motivasyonunu artırmanın yanı sıra dışarıdan gelenler için ise yapılan işin ciddiye alındığını gösterir. Ve bundan dolayı da kişiye ciddiyet ve prestij kazandıran en önemli ofis aksesuarlarından birisidir.

Sümen Takımı Fiyatları

Sümen takımı üretimde kullanılan malzemelerin kalitesine, işçiliğine, tasarımına ve modeline göre farklılıklar göstermektedir. Piyasada hemen hemen her bütçeye uygun sümen takımları bulunmaktadır. Fakat kullanılan deri ve kumaş kalitesi arttıkça fiyatlar da o eksende artmaya başlamaktadır. Ayrıca takımın üretim biçimi de fiyatları etkiliyor. El işçiliği ile üretilen sümen takımları daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü oldukları için diğer üretim biçimlerine göre daha pahalıdır. Son olarak sümen takımı fiyatları ve modelleri de birbirinden farklılık göstermektedir. Bazı sümen takımları daha az masa üstü malzemesi bulundururken bazı takımlarda özel kupa bile olabilmektedir.

Faklı fiyatlar ve farklı modellerin bulunduğu sumenvadisi.com adresini ziyaret ederek siz de kendi ofisinize, tasarımınıza, kişiliğinize ve bütçenize en uygun sümen takımlarını tercih edebilirsiniz. Ofisinizin prestijini ve şıklığını Türkiye’nin en kaliteli sümen takımlarının yer aldığı sumenvadisi.com ile tamamlayabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.